Συχνές ερωτήσεις


portrait

 

Συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές σας Ερωτήσεις…

 

 

-Πόσο κοστίζει;

Η τιμή της κάθε συνεδρίας και της κάθε περιοχής μεταβάλετε από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από το μέγεθος της τριχοφυΐας του ατόμου που επιθυμεί να κάνει αποτρίχωση με Laser. Όπως ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός έτσι και η τριχοφυΐα μπορεί να διαφέρει κατά πολύ. Αναφορικά η αποτρίχωση Laser για Full Face κοστίζει 25€/συνεδρία. Κλείστε δωρεάν ραντεβού για τον προσδιορισμό της σωστής τιμής για την περιοχή που ενδιαφέρεστε.

-Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο κύκλος ζωής της τρίχας έχει 3 φάσεις, την αναγενή η οποία είναι ουσιαστικά η φάση ανάπτυξης, την καταγενή και την τελογενή κατά την οποία η τρίχα πέφτει. Είναι σημαντικό να γίνονται οι εφαρμογές στα σωστά χρονικά διαστήματα ανάλογα την περιοχή. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το σύνολο των συνεδρίων που χρειάζονται, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, λόγω ορμονών, κληρονομικότητας η εγκυμοσύνης.

-Ποιο είναι το διάστημα μεταξύ των συνεδριών;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 4-6 εβδομάδες ανάλογα με την περιοχή της εφαρμογής έτσι ώστε οι τρίχες να βρίσκονται στην αναγενή φάση ώστε η αποτρίχωση να είναι πιο αποτελεσματική. Σε βάθος χρόνου και όσο αποδυναμώνεται η τρίχα, αυξάνονται τα χρονικά διαστήματα των επισκέψεων.

-Απαιτείται επαναληπτική επίσκεψη μετά από θεραπεία;

Σε διάστημα 8 εώς 15 ημερών και αποκλειστικά εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου μετά την θεραπεία (διαφορετικά χάνουμε τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας) γίνεται προαιρετικά μία επαναληπτική εφαρμογή δωρεάν σε περίπτωση που εμφανιστούν τρίχες. Για το πρόσωπο η επαναληπτική εφαρμογή δεν απαιτείται.

-Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία;

Ο χρόνος θεραπείας διαρκεί από 10 λεπτά εώς και μία ώρα, εξαρτάται πάντα από την περιοχή θεραπείας.

-Τι πρέπει να κάνω πριν από την θεραπεία LASER;

Πριν από την θεραπεία Laser η περιοχή πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή (να μην έχει χρησιμοποιηθεί αποσμητικό, κρέμα σώματος με χρώμα, μακιγιάζ, self tanning-αερογράφος). Μία με δύο μέρες πριν την εφαρμογή χρειάζεται να ξυριστεί κόντρα η περιοχή της θεραπείας, εκτός από το πρόσωπο. Σε περιοχές που υπάρχει τατουάζ δεν γίνεται εφαρμογή.

-Τι πρέπει να κάνω μετά από την θεραπεία Laser;

Μετά από την θεραπεία Laser  και για 2 εικοσιτετράωρα διατηρούμε καθαρή την επιδερμίδα, αποφεύγουμε την υπερβολική άσκηση, αποφεύγουμε την χρήση σκευασμάτων με βάση την αλκοόλη, αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και κάθε ακτινοβολία και στην περίπτωση που δεν είναι δυνατόν  χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

-Πως είναι το δέρμα μετά την θεραπεία;

Η περιοχή θεραπείας μπορεί να παρουσιάσει κάποια ερυθρότητα μετά την θεραπεία και μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως ένα εικοσιτετράωρο. Τα συμπτώματα αυτά, μπορούν να περιοριστούν με την εφαρμογή κρύου νερού, αλόης ή ενυδατικής κρέμας (bepanthol) στην περιοχή. Το σίγουρο είναι πως το δέρμα μας θα αποκτήσει μια βελούδινη υφή.

-Τι γίνεται σε περίπτωση που είμαστε μαυρισμένοι;

Σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες είτε λόγω φυσικού χρώματος, είτε λόγω ηλιοθεραπείας ή Solarium, πρέπει να είναι πιο προσεκτική η εφαρμογή του Laser για την αποφυγή ανεπιθύμητων αντιδράσεων. Την εποχή του καλοκαιριού μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο πιθανόν να παραταθούν οι συνεδρίες για αργότερα.

-Από ποια ηλικία μπορούμε να αρχίσουμε LASER;

Οι γυναίκες μπορούν να ξεκινήσουν το LASER μετά τη σταθεροποίηση της έμμηνος ρύσης όσο για τους άντρες δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Σε κάθε περίπτωση η περίοδος της εφηβείας είναι σχετικά δύσκολη όσον αφορά την μείωση της τριχοφυΐας, λόγω των ορμονών.

-Τι γίνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης & του θηλασμού;

Το Laser λειτουργεί επιφανειακά πάνω στο δέρμα, δεν έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει κατά οποιονδήποτε τρόπο το έμβρυο ή τα όργανα, απλά καθαρά για προληπτικούς λόγους συνιστάται να γίνεται η εφαρμογή μετά τον τρίτο μήνα της κύησης. Όσον αφορά τη περίοδο του θηλασμού συνεχίζεται η θεραπεία καθ’ όλη τη διάρκεια χωρίς επιπτώσεις.

-Θεραπεία Laser πραγματοποιείται τόσο σε γυναίκες άλλα και σε άντρες;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όσων αφορά το φύλο που θα πραγματοποιήσει την θεραπεία.

-Πότε δεν μπορούμε να κάνουμε LASER;

Κατά τη διάρκεια λήψης αντιβιοτικών ή οποιουδήποτε άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος που προκαλεί φωτοευαισθησία. Η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί 3 μέρες μετά την αποπεράτωση της φαρμακευτικής αγωγής.

-Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η μέθοδος είναι ανώδυνη, χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης (DCD) του δέρματος που διαθέτει αποκλειστικά μόνο το Laser της Candela. Ωστόσο ο βαθμός της αίσθησης είναι διαφορετικός σε κάθε άτομο γι’ αυτό σε κάποιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική κρέμα για τοπική αναισθησία.